Noticias

El camí de Santiago de la Neus Benítez

El camí de Santiago de la Neus Benítez (afectada d’esclerosi múltiple) amb el seu guia i pílot, Xavi Maltas.El camino de Santiago de Neus Benítez (afectada de esclerosis múltiple) junto con su guía y piloto, Xavi Maltas.

Em dic Neus, tinc 24 anys i soc de Barcelona. Fa gairebé 9 anys que comparteixo el meu camí amb una esclerosi múltiple remitent recurrent i des de llavors la meva vida ha fet molts tombs.
Al 2010 vaig perdre la visió de l’ull dret després d’una forta neuritis òptica (inflamació del nervi òptic). Sempre vaig fer una vida molt normal tot i veure-hi només d’un sol ull. Em vaig treure un grau mitjà d’atenció a persones en situació de dependència, vaig començar a treballar, em vaig independitzar a 600 Km dels meus pares… Però de cop i volta, la meva vida va tornar a patir una patacada.

Vaig començar a perdre la visió de l’ull esquerre. Això em va fer molta por.

Amb 22 anys, abans de perdre la poca visió que em restava, vaig decidir córrer. Vaig conèixer al meu equip, iTriatletes Solidaris i vaig assolir el repte de fer triatlons. Des de el primer dia, en Xavi Maltas em va fer de guia en tots els meus esdeveniments i les meves bogeries. I ara ja no és tan sols un company d’equip i gran amic, s’ha convertit en els meus ulls. A ell li confio tot a cada quilòmetre que faig, ja sigui corrent, nedant o pedalant.

I això últim és el que farem, pedalar 500 Km de Burgos fins a Santiago de Compostela. Junts iniciem un repte personal molt bonic, recaptar fons per allò que un dia em va canviar la vida amb 15 anyets: l’esclerosi múltiple infantil. Per fer-ho tinc els ulls i el suport d’en Xavi i ara et demano el teu.